Πώς να φτιάξετε τοπικό λογαριασμό στα Windows 10

Η Microsoft πάντα προτιμούσε να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Microsoft, αλλά με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο να αποφευχθεί αυτό.

Αντί να προσφέρεται η επιλογή δημιουργίας ενός τοπικού λογαριασμού χρήστη σε έναν νέο υπολογιστή, η Microsoft σας ωθεί τώρα να συνδεθείτε με έναν Λογαριασμό Microsoft και έχει φαινομενικά καταργήσει τον τοπικό λογαριασμό.

Ωστόσο υπάρχει ακόμα η δυνατότητα παράκαμψης.

Αυτή η τακτική έλαβε πρόσφατα δημοσιότητα λόγο ενός -τώρα διεγραμένου – post στο Reddit, καθώς πολλοί χρήστες συναντούν αυτό το πρόβλημα τον τελευταίο καιρό. Αν και ο Λογαριασμός Microsoft έχει τα πλεονεκτήματά του – όπως ο συγχρονισμός των ρυθμίσεων σας μεταξύ υπολογιστών – κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να μην συνδέσουν το λογαριασμό τους στο cloud.

Εάν έχετε τα Windows 10 Home
Εάν εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10 Home 1903 σε έναν νέο υπολογιστή, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Microsoft στο τέλος της διαδικασίας εγκατάστασης. Σε αντίθεση με κάποιες παλαιότερες εκδόσεις του προγράμματος εγκατάστασης, δεν βλέπουμε άμεσα την επιλογή για δημιουργία ενός τοπικού λογαριασμού.

Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί “Μάθετε περισσότερα”, η Microsoft θα σας συστήσει να συνδεθείτε με έναν Λογαριασμό Microsoft και στη συνέχεια να τον καταργήσετε αργότερα από την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, κάτι που δεν είναι ιδανικό.

Sign In With Microsoft

Υπάρχει όμως ένας τρόπος αντιμετώπισης που επιτρέπει την δημιουργία τοπικού λογαριασμού: Απλά αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό παρακάμπτοντας τη σύνδεση Wi-Fi στην αρχή του οδηγού εγκατάστασης, αποσυνδέοντας το καλώδιο Ethernet ή βάζοντας τον φορητό υπολογιστή σας σε κατάσταση λειτουργίας πτήσης χρησιμοποιώντας το ειδικό κουμπί της λειτουργίας αν υπάρχει. Αφού αποσυνδεθείτε και πατήσετε το κουμπί “πίσω” στη σελίδα δημιουργίας λογαριασμού, θα σας υποδεχτεί μια νέα οθόνη που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό. Μόλις τελειώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, μπορείτε να συνδεθείτε ξανά στο Internet.

Αν έχετε Windows 10 Pro

Στα Windows 10 Pro μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή “Λογαριασμός εκτός σύνδεσης” στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης, αν και κάποιοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι το κουμπί αυτό έχει αντικατασταθεί από το κουμπί “Doman Join”, το οποίο – παρά την περίεργη διατύπωσή του, θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό.

Εάν, για κάποιο λόγο, αυτά τα κουμπιά δεν είναι διαθέσιμα σε εσάς, μπορείτε και εδώ να αποσυνδεθείτε από το Internet.

Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι η χρήση μιας ψεύτικης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ενός αριθμού τηλεφώνου για τη δημιουργία ενός Λογαριασμού Microsoft οδηγεί σε προτροπή για τοπικό λογαριασμό, αλλά αυτό δεν λειτουργεί πάντα. Η αποσύνδεση από το διαδίκτυο λειτουργεί σε κάθε περίπτωση, οπότε είναι ο ευκολότερος τρόπος να παρακάμψετε την επιμονή της Microsoft για online λογαριασμό.

Πηγή: Pcmag.com